CANNABIS / MARIJUANA

Marijuana este denumirea dată frunzelor, florilor, tulpinilor și semințelor uscate ale plantei Cannabis sativa sau Cannabis indica. Această plantă conține THC, o substanță chimică cu efecte psihotrope, alături de alte compuși similari. Există și extracte concentrate obținute din cannabis (cunoscute ca „Extracte de marijuana”).
Atunci când se inhalează marijuana, THC este absorbit rapid în sânge prin plămâni și ajunge în creier și alte organe ale corpului. Însă, dacă este consumată oral, reacția este mai lentă, resimțindu-se efectele în aproximativ 30 de minute până la o oră.

Există dovezi care sugerează că marijuana poate fi asociată cu probleme mintale precum depresia, anxietatea sau chiar gândurile suicidare în rândul tinerilor, deși studiile nu sunt întotdeauna consistente. Consumul prelungit poate determina halucinații, paranoia sau un mod dezordonat de gândire.

Marijuana este unul dintre drogurile cele mai comune care induc dependență, fiind doar în urma alcoolului și tutunului. Popularitatea ei crește în rândul tinerilor, iar vaparea, în special cu THC, devine din ce în ce mai populară.
Efectele de Scurtă Durată
După inhalarea marijuana, THC este transportat de sânge la creier. THC influențează anumiți receptori din creier, care în mod normal răspund la substanțe similare. Acest proces conduce la starea euforică resimțită de consumatori. Alte efecte pot include modificări ale percepției, alterarea coordonării și dificultăți cognitive.
Implicațiile pe Termen Lung
Consumul de marijuana, în special în timpul adolescenței, poate avea efecte negative asupra dezvoltării creierului, afectând memoria, gândirea și capacitatea de învățare. Unii cercetători au identificat posibile scăderi ale coeficientului de inteligență la cei care au început să consume în tinerețe, deși alte studii sugerează că există și alți factori care pot contribui la aceste scăderi. Studii ample, precum cel de la NIDA, continuă să investigheze impactul pe termen lung al consumului de marijuana asupra creierului adolescent.
No products in the cart.