Fenciclidina

Fenciclidina, cunoscută și sub numele de PCP sau "praful de îngeri", este un drog halucinogen care afectează sistemul nervos central, determinând distorsiuni puternice ale percepției și ale gândirii. Acesta a fost inițial dezvoltat ca anestezic veterinar, dar a fost ulterior abandonat pentru uzul uman din cauza efectelor sale psihotrope puternice și imprevizibile.
Fenciclidina este adesea inhalată, fumată, ingerată sau injectată. Utilizatorii pot alege diferite moduri de administrare, iar efectele variază în funcție de doză, sensibilitate individuală și puritatea substanței. Este cunoscută pentru inducerea unor stări intense de confuzie, paranoia și agresivitate, precum și pentru generarea unor halucinații puternice și distorsiuni ale percepției timpului și a spațiului.

La nivelul creierului, fenciclidina acționează asupra receptorilor NMDA, care sunt implicați în reglarea transmiterii glutamatului, un neurotransmițător asociat cu funcția cognitivă și percepția senzațiilor. Acest lucru provoacă o perturbare semnificativă a activității neuronale, ceea ce determină modificări profunde ale percepției și a gândirii.
Efectele pe termen scurt
Pe termen scurt, fenciclidina poate cauza efecte secundare precum modificări ale stării de spirit, agitație, paranoia, transpirații abundente, tensiune musculară crescută și slăbiciune generală. Utilizatorii pot prezenta, de asemenea, modificări ale ritmului cardiac, tensiune arterială crescută și scăderea capacității de a coordona mișcările, ceea ce poate duce la accidente sau răni.
Implicațiile pe Termen Lung
Pe termen lung, utilizarea de fenciclidină poate duce la apariția unor tulburări psihotice persistente, inclusiv tulburări de gândire, anxietate și depresie. Utilizatorii pe termen lung pot prezenta, de asemenea, dificultăți de concentrare și memorie, precum și modificări ale comportamentului social și interpersonal.
În concluzie, fenciclidina este un drog halucinogen puternic, cu efecte imprevizibile și periculoase asupra sănătății mentale și fizice. Utilizatorii și cei din jurul lor ar trebui să evite consumul acestui drog din motive de siguranță și sănătate și să caute ajutor medical și suport specializat în caz de dependență sau alte complicații legate de consumul de fenciclidină.
No products in the cart.